DroneUA надасть фіналістам конкурсу СИЛА АГРОЗМІН сертифікати на придбання агродрона
На EuroTier компанія Enzym Group представила відразу кілька інноваційних продуктів
Чорнобаївський елеватор планує перевести сушарку на альтернативні види палива
Щоб тваринництво було ефективним, потрібно створити замкнений цикл виробництва, тобто мати землю, щоб забезпечити тварин кормовою базою, технології зберігання та виробництво кормів. Така структура знижує ризики і залежність підприємства від сезонності, виробників сировини та кормів. Тому переважно всі тваринницькі комплекси мають потужності для зберігання.
Зерно жита використовують насамперед для виробництва житнього хліба, який відомий своїми високими поживними якостями. Крім того, культура йде на виробництво спирту — пива, віскі, горілки, а також є відмінним кормом у скотарстві й свинарстві.
Фермерка з Вінниччини Катерина Олійник (бренд «Кучерява фермерка») цього сезону виростила 35 різних сортів і гібридів перцю. Серед них є вже типові для України види, а також супергострі.
В Україні середня врожайність жита за 2019-2023 роки становить 32,0 ц/га. Вона варіюється в межах від 29,0 ц/га у 2019 році до 34,6 ц/га у 2021 році.
В умовах кліматичних змін жито поступово адаптується до менш сприятливих умов вегетації та має стабільну врожайність навіть за низького рівня вологості.
На дільниці «Чорнобаївський елеватор» ПП «Віктор і К» у Черкаській області збудували елеваторний комплекс. Він складається повністю з обладнання українського виробника LUBNYMASH. Цей об'єкт призначений суто для зберігання та сушіння сої.
Українська частка імпорту цукру до Європейського Союзу в 2023/2024 МР є досить вагомою — понад 35%.
Ціна на жито на внутрішньому ринку України постійно зазнає змін та має активну динаміку.
Для європейців важливо, щоб українська сторона впорядкувала експорт, запровадивши механізм розподілу квоти. Це дозволило б уникнути ситуації, коли з 1 січня кожен поспішатиме вивезти по максимуму.
До повномасштабного вторгнення рф на територію України наша держава із часткою у 5,2% посідала 4-те місце у рейтингу експортерів жита.
В Україні прогноз виробництва цукру становить 1,73 млн т за прогнозованого внутрішнього споживання на рівні 900 тис. т.
На дільниці «Верхньодніпровський елеватор» у Дніпропетровській області компанії «Віктор і К», відомої під ТМ «Королівський Смак», мали потребу в розширенні елеваторних потужностей. Цьогоріч новий елеваторний комплекс ввели в експлуатацію, на ньому зберігають та доробляють ріпак і соняшник.
Придбати сир родинної сироварні «Корсун» на Полтавщині можна у крамниці без продавця або ж зробити замовлення через Viber та забрати його у домовлену місці через автолавку.
Україна у 2024/2025 МР (тобто з 1 вересня) вже відправила на експорт понад 90 тис. т цукру.
Вирощувати овочеву групу в Бессарабії дуже складно через засоленість ґрунтів та постійну посуху. До того ж це особливий регіон, який за кліматичними показниками не схожий на жоден інший в Україні.
На полях фермерського господарства «Стоянова» в Одеській області цього сезону вирощували диню, цибулю, томати та пекінську капусту. З наступного року в сегменті овочівництва планують повністю зосередитись на вирощуванні томатів.