Бузина плюс м’ята. Крафтовий виробник комбучі здивував новим смаком

21 липня 2024, 05:48 1997

Джерело фото: AgroPortal.ua

З перших днів липня на більшій частині території України панує надзвичайно спекотна погода, подекуди позначки термометра сягають вище 40 градусів. Одним із варіантів, як втамувати спрагу є комбуча — напій з кислого-солодким освіжаючим смаком. В його основі звичайний чайний гриб.

Львівський бренд Satsuma лише минулого року вийшов на ринок зі своєї комбучею, попри те, що експерименти з ферментацією засновники Михайло Осипов та Христина Дзюба проводять уже давно.

«Нам взагалі подобаються різні ферментовані продукти й напої, і ми дуже давно займаємося експериментами в цій області. Комбучу робимо вже років п’ять, просто в банках вдома. І вона завжди виходить дуже смачною. Якось ми замовили перші пляшки і їх забрендували», — розповідає AgroPortal.ua Михайло Осипов.

Львів’яни зазначають, що пройшов лише рік з моменту запуску, а їх комбуча вже представлена у досить великій кількості закладів Львову і продовжує й далі своє розширення.

Сьогодні асортимент Satsuma складається з чотирьох смаків комбучі. Перший смак — зелений чай, завдяки магії ферментації у ньому розкрилися смаки яблука та груші. Другий — комбуча на основі чайної троянди та гібіскуса. За смаком вона нагадує ягідний компот з нотками барбарису та порічки. Третя комбуча зроблена на основі чорного чаю. І цього сезону є новинка — бузина + м’ята.

«На це літо ми зробили смак бузина + м’ята. Хтось каже, що смак подібний до мохіто, а комусь нагадує лимонад. В основі напою немає чаю, лише цвіт бузини та м’ята. Сам цвіт ми закуповуємо у великого заготівельника з Львівщини», — додає Христина Дзюба.

На місяць підприємці виготовляють до тисячі пляшок, але зазначаю, що все залежить від погоди, адже це сезонний продукт. Зараз спека, тому попит шалений.

На осінь-зиму львів’яни планують додати до асортименту кімчі, вже є пропрацьована рецептура, і були тестові поставки до закладів міста.


Іванна Панасюк, AgroPortal.ua