Мініферма під Києвом вирощує для ресторанів їстівні квіти

04 березня 2021, 06:05 6370

«МоркваФерма», сімейне мінігосподарство поблизу Борисполя (Київська область), разом із традиційною картоплею та цибулею взялося вирощувати незвичайну нішеву продукцію — їстівні квіти.

Настурції, кілька сортів чорнобривців, нагідки, цвіт кабачків та цукіні, білі та сині квіти огірочника лікарського — це далеко не весь перелік того, що може опинитися на вашій тарілці.

Взимку, коли для квітів не сезон, «МоркваФерма» пропонує не менш корисну заміну — мікрогрін. Молоді паростки капусти, редиски, дайкону, соняшнику, броколі  та гороху продають відразу порційними упаковками.

Як альтернатива — мікс сезонної зелені для тижневого споживання.

Виробництво разом зі своїм чоловіком Дмитром заснувала Ірина Кроль. Розповідає, що ідея з'явилася після появи першої дитини. Тоді сім'я відчула на собі нестачу якісної свіжої зелені.

Разом вони постачають квіти та мікрозелень до київських ресторанів.

«Їстівні квіти — це не той продукт, без якого не виживе жоден ресторан. Проте ця ніша є дуже привабливою та перспективною», — говорить Ірина Кроль.

Маючи невелику ділянку в 50 соток, на ній не залишають без уваги жодний сантиметр землі.

Весь обробіток проводять вручну, що відкидає необхідність вносити хімічні пестициди.


AgroPortal.ua за матеріалами Newfood.media