Сніданок — найважливіший прийом їжі, який дає заряд енергії на цілий день. Одним із популярних його варіантів у всьому світі вважається гранола. Цей продукт смакує як у сухому вигляді, так і з додаванням молока, йогурту, кефіру, а також ягід, фруктів, горіхів, сухофруктів.
Споживання граноли на сніданок не просто економить час, це також смачна і корисна страва, яка насичує організм поживними елементами, вітамінами та дає йому енергію на увесь день.
Про користь та переваги граноли розповідають у компанії «Добродія Фудз».
Розчинна клітковина, що міститься в складових граноли, уповільнює травлення, що дозволяє запобігати почуттю голоду між прийомами їжі. До того ж до складу граноли входять складні вуглеводи, які сприяють швидкому насиченню і водночас досить повільно засвоюються, завдяки чому істотно знижується ризик ожиріння.
Традиційно гранола складається з вівсяних пластівців, а для покращення смакових якостей до неї додають мед, патоку, горіхи, сухофрукти та запікають до хрусткого стану. Завдяки меду або патоці, яка карамелізується під впливом високої температури в процесі запікання, гранола має незвичайну хрустку текстуру і аромат, зберігаються корисні та поживні речовини горіхів і пластівців.
Вживати гранолу можна без додаткового приготування, що підходить людям, які не мають багато часу, а також тим, хто подорожує.
Основні компоненти граноли: вівсяні, пшеничні та ячневі пластівці, сухофрукти, сублімовані ягоди, горіхи, насіння, що є хорошими джерелами харчових волокон, необхідних для травлення. Регулярне споживання цільнозернових злаків, зокрема у складі граноли, допомагає нормалізувати роботу шлунково-кишкового тракту за рахунок пребіотичного ефекту, завдяки чому у кишечнику формується здорова мікрофлора.
Гранола насичує марганцем, що є одним із головних мінералів у організмі. Він важливий для печінки, нирок та метаболічної активності, а також допомагає правильно розподілити енергію по всьому тілу.
Окрім того, гранола має здатність знижувати рівень холестерину, регулювати процес травлення, поліпшує роботу серця, насичує енергією, запобігає анемії, допомагає знизити кров’яний тиск, підвищує розумову активність, поліпшує стан шкіри.