Аграрний лайфхак // 5 порад, як вибрати та зберігати полуницю

04 червня 2020, 06:44 2731

Нарешті ми дочекалися перших вітамінів, на полицях магазинів з'являються молоденькі овочі, зелень і фрукти. Всім нам дуже хочеться поповнити свої вітамінні запаси, особливо якщо справа стосується ягід — адже почався сезон полуниці! Як же вибрати цю ягоду, щоб вона дійсно принесла користь, а не нашкодила?

1. Ягідки хорошої полуниці — цілі, без пошкоджень і вм'ятин, обов'язково повинні бути сухими, без калюжі рідини на дні тари.

2. Запах повинен бути полуничним і ароматним, без стороннього кислого запаху або запаху бродіння.

3. Колір стиглої полуниці повинен бути рівним — від червоного до темно-червоного, все залежить від сорту. Ягідка повинна бути пружною і блищати, не повинно бути гнильних плям, а плодоніжка у свіжої ягоди повинна бути яскраво-зеленого кольору.

4. Не соромтеся просити ягоду скуштувати, адже тільки так ви визначите, чи прийдеться вона до смаку.

5. Полуниця — швидкопсувний продукт, тому купуйте її невеликими порціями. А якщо вже ви не подужали з'їсти все, що купили, зберігайте ягоду в холодильнику не більше 2-х днів і не мийте полуницю, інакше вона потече і швидко забродить.


AgroPortal.ua за матеріалами Foodandmood.com.ua