Аграрний лайфхак // Як вибрати персики

09 серпня 2018, 06:25 2696

Ці запашні, солодкі, соковиті плоди дуже складно обійти стороною, адже на прилавках таке розмаїття! А ми і не радимо обходити їх, адже вони не тільки смачні, але і дуже корисні, включити в раціон їх просто необхідно, особливо в сезон, коли вони найбільш корисні. Просто прислухайтеся до порад і вибирайте найкращі!

— Шкірка персика повинна бути без пошкоджень, вм'ятин і сторонніх плям.

— Колір персиків повинен бути природним, занадто яскраві плоди, швидше за все, оброблялися хімічними речовинами.

— Бархатистість і пружність говорять про стиглість плодів.

— Твердий персик буде недозрілий, а надто м'який вже почав псуватися або ж був пом'ятий під час транспортування.

— Персик із вм'ятинами не зберігатиметься довго, а наявність темних плям говорить про початок процесу гниття.

— Персик без характерного запаху або не дозрів, або оброблявся хімічними речовинами, про це ще скажуть фіолетові прожилки на шкірці й занадто зморшкувата кісточка, тож уникайте таких плодів, не піддавайте своє здоров'я ризику.

Смачних вам персиків!


AgroPortal.ua за матеріалами Foodandmood.com.ua