Ранкова кава // ТОП-5 українських страв, які не їдять в Америці

26 лютого 2018, 07:01 5612

Деякі звичні для нас страви здаються дивними іноземцям, а деякі — і зовсім неїстівними, незважаючи на спроби наших співвітчизників, які проживають за межами України, впровадити їх в іншій країні.

Сало

За кордоном сало не вважається їжею, його прирівнюють до відходів, які зрізають і викидають під час обробки м'яса. Жир із сала використовують рідко і лише для смаження інших продуктів.

Лівер

В Америці лівером та потрохами в стародавні часи годували тільки рабів, люди зі статусом не опускалися до поїдання подібних харчових відходів. Часи змінилися, але дотепер за кордоном їсти ці субпродукти вважається негідним заняттям.

Холодець

Про існування желатину, безумовно, знає весь світ і всіляко використовує його для приготування страв. Але ці страви належать до десертів, а наш м'ясний холодець американці не розуміють зовсім.

Оселедець і таранка

Солона риба популярна в багатьох країнах, але це не відноситься до оселедця і таранки. Тим більше, якщо говорити про ресторанну подачу. В американських закладах громадського харчування можуть запропонувати хіба що засолені продукти.

Суп

Суп для українців — це недорога і ситна страва, якою можна нагодувати сім'ю. У США готують супи-пюре, і не з підручних інгредієнтів, а з вишуканих, бо суп за кордоном — це ласощі, а не звичайна їжа.

Гриби

Для приготування страв американці використовують переважно печериці, які вирощують штучно. Грибні врожаї лисичок, красноголовців і підберезників їм чужі, і не кожен житель цієї країни ризикне спробувати дивовижні гриби, побоюючись наслідків.

Млинці з м'ясом

За кордоном не прийнято готувати тонкі млинчики, як у нас, там більше поширений варіант панкейків, схожих на наші оладки. Подають панкейки з соусами, а ось великі млинці з начинкою прийнято подавати як десерт. М'ясо, гриби, капусту американці у млинці не загорнуть.


AgroPortal.ua за матеріалами Foodandmood.com.ua