Три продукти з молока: навіщо і чому

10 грудня 2015, 06:50 2742
Оксана Давидович

Здорове, раціональне та збалансоване харчування є необхідною складовою життя людини. На жаль, за останні десятиліття структура споживання продуктів в Україні різко змінилася як за рахунок зменшення корисних продуктів (м'яса, молока, овочів і фруктів), так і «завдяки» погіршенню якості самого харчування.

Якщо говорити про вживання молочної продукції, маємо таку картину: половина міського населення молокопродукти на столі бачить лише двічі на тиждень; у щоденному раціоні молокопродукти є лише у третини містян, і лише 8% з них споживають молочку частіше ніж один раз на день.  

За даними досліджень, основними перешкодами до збільшення регулярного вживання молокопродуктів для українців є невисоке матеріальне становище — 29% скаржаться на дорожнечу продуктів і нестачу грошей для їхнього придбання, для 15% — це недовіра до промислових виробників, а для 12% — відсутність бажання змінити свій повсякденний раціон.



Читати повний текст

Думка автора може не збігатися з думкою редакції. Відповідальність за цитати, факти і цифри, наведені в тексті, несе автор.