Ера після COVID-19: майбутнє за бобовими

07 жовтня 2020, 07:09 3293

У Всесвітній конфедерації бобових (GPC) відзначають, що за останні роки Україна стала потужним осередком торгівлі бобовими. Ці культури, зокрема горох, нут і чечевиця, є основою раціональної системи харчування майбутнього, і світ звертається до них усе більше.

Президент GPC Сінді Браун переконана, що бобові, завдяки своїм властивостям, безперечно стануть улюбленим джерелом білків у майбутньому. Вже сьогодні ринок білкових продуктів рослинного походження стрімко зростає, і ця тенденція посилилася під час пандемії COVID-19 та за прогнозами до 2030 року досягне обороту $85 млрд.

«Пандемія дала галузі можливість виділити ключовий аргумент: бобові — це здорова, поживна і екологічно безпечна їжа. Мені приємно бачити, як український сектор виробництва бобових згрупувався у цей надзвичайно важливий час у межах всесвітньої спільноти бобових», — відзначає Сінді Браун.

Президент «Співтовариства виробників і споживачів бобових України» Антоніна Скляренко відзначила, що бобовий ринок — це ринок нових можливостей. Водночас, за її словами, зміни, які спостерігаються на світових ринках, вимагають від українських виробників бобових відповідної готовності. Тому V Міжнародна конференція «Ера після COVID-19» стала дискусійним майданчиком, в рамках якого учасники обмінялися думками і досвідом, а також обговорили тенденції та перспективи розвитку глобального ринку бобових культур як в Україні, так і в світі.

Джерело фото: Співтовариство виробників і споживачів бобових України