Гостинність півдня: як Херсон зустрічав Агропорт

29 липня 2019, 08:28 2262

Експертні дискусії, обмін досвідом, нове законодавство, розвиток ринку, презентація нових інструментів для експорту та встановлення рекордів — все це відбулось протягом трьох днів на Херсонщині в рамках «Агропорт Південь Херсон 2019».

Ключовою подією цьогорічного «Агропорту» стала дискусійна панель «Органіка: 15 днів до Закону», в рамках якої обговорили питання регулювання ринку органічної продукції та контроль за її виробництвом, стандартизацію та відповідальність за фальсифікацію і порушення законодавства. Також був продемонстрований новий інструмент для експортерів — телеграм-бот BuyBioBot.

Також в рамках виставки відбулась низка зустрічей, круглих столів, дискусійних панелей та перемовин, зокрема щодо питань адаптації сільського господарства до змін клімату, проблем зрошування, розвитку горіхового бізнесу та інших нішевих напрямків.

Увагу гостей та учасників «Агропорт Південь Херсон 2019» привернув і черговий рекорд, встановлений під час виставки. Так, представники Національного реєстру рекордів зафіксували Національний органічний рекорд — понад 100 літрів кизилового морсу було зварено з органічних плодів. Все було приготовано львівськими шефами Західної шеф-групи. Напій отримав органічний сертифікат від «Органік Стандарт».

За словами організаторів виставки, головною метою встановлення цього рекорду було привернути увагу до органічного сільського господарства.

Під час форуму відбулось нагородження лауреатів AGROPORT АWARDS KHERSON 2019. Так, зі 100 підприємств Херсонщини були обрані 10, які за індексами бізнес-репутації стали лідерами області в аграрній сфері. Крім того, була визначена трійка кращих у номінації «Розвиток сільського зеленого туризму» та золотою медаллю відзначене керівництво Посад-Покровського консервного заводу в номінації «За виробництво плодово-овочевої консервації високої якості».

Джерело фото: АГРОПОРТ