У графстві Корнуолл на південному заході Англії виготовляється унікальний кропив'яний сир (Cornish Yarg) і сюди стікаються справжні «колекціонери» сирного смаку.
Вважається, що оригінальний рецепт сиру сягає корінням 13 століття, рецепт на кілька століть був забутий, доки не потрапив до рук сім'ї Аллана та Дженні Грей (Gray).
Особливість приготування сиру Cornish Yarg полягає в тому, що на певному етапі сирні голови вручну загортають у листя кропиви, після чого поміщають в особливі умови, де від шести до дванадцяти тижнів сир визріває.
Сир виходить напівтвердий, середньої жирності - 45% з кремово-м'якою текстурою і злегка грибним присмаком. Листя кропиви створює ароматну пряну скоринку з благородною цвіллю.
Що ж, подивимося як виготовляється цей шедевр смаку?
Джерело: Livejournal