М'ясопереробні підприємства скорочують асортимент через віялові відключення

30 січня 2023, 06:35 1931

Чернівецьке підприємство «Колос» виготовляє ковбаси та м'ясні вироби понад 30 років та має власну мережу збуту. Щоб виробити продукт від початку до кінця, потрібно в середньому 20 годин електрики. З початком віялових відключень асортимент тут скоротили.

На паузу компанія поставила виготовлення сирокопчених та сиров'ялених ковбас, а також деякі види напівкопчених ковбас. Їхнє виробництво займає декілька тижнів.

Сировина та готова продукція зберігаються в морозильних камерах з температурою -24°С. Камери тримають холод понад 6 годин.

Щоб встигнути виконати планові обсяги продукції, працівники підлаштовуються під графіки вимкнення світла та виходять у нічні зміни.

У цехах також працює релоковане із Сумщини підприємство «Драйд Фудз», яке виготовляє снеки зі свинини, яловичини та курятини. Вперше за 13 років роботи працівникам компанії теж довелось виходити в нічні зміни.


Джерело фото: Марія Ігнатюк // Суспільне