Найбільше альпійських сирів їдять на заході України

29 грудня 2019, 08:00 3381

Західні регіони України — найбільші споживачі альпійських сирів.

Про це AgroPortal.ua розповів представник компанії «Альпійські cupu&speck» Михайло Імберовський.

Підприємець працює з альпійськими сирами більше трьох років: імпортує продукцію в Україну. Нині підприємство поставляє до нас 10 видів сиру. Розширити асортимент планують до 15.

«У нас невеликі обсяги збуту, досить специфічна і крафтова продукція. Однак обсяги реалізації — стабільні. Їй практично немає аналогів у світі. Для того, щоб досягти такої якості сиру, потрібні відповідні природні умови. Корови випасаються на висоті не менше 700-800 м, де збирається молоко, дозріває сир. Плюс тисячолітня історія сироваріння дає можливість зробити такий продукт», — говорить Імберовський.

Він зазначає, що підприємство бажає працювати й у деяких видах м’ясної продукції та сподівається, що найближчим часом стане легко працювати у цьому сегменті.

«Є вже підписана угода про асоціацію і вона надзвичайно спрощує можливості для імпорту. Є узгоджені ветеринарні сертифікати, які підтверджують відповідну якість продукції України з Європейським союзом. Сподіваємося, що так буде і з м’ясом», — підсумовує він.


Наталія Рекуненко, AgroPortal.ua