Названі продукти з найбільшим експортним потенціалом для Ізраїлю

09 квітня 2019, 15:53 3320

Україна сьогодні займає частку 0,2% в імпорті Ізраїлю. В експорті з України до Ізраїлю переважає харчова продукція та метали.

Про це розповіла керівник аналітичного відділу державної установи «Офіс з просування експорту України» Ольга Гвоздьова під час практикуму «GO ISRAEL: Угода про вільну торгівлю між Україною та Ізраїлем та можливості для українських експортерів».

«Українська олія вже займає 19% ринку імпорту Ізраїлю, і в 2017 році її було експортовано на суму $3568 тис., насіння ріпаку —13% (на $3802 тис.), соя — 4% ($7643 тис.). Та найбільшу частку в імпорті з-поміж української продукції займає борошно — 46%. Тож ці товари і надалі лишаться в переліку перспективних для експорту до цієї країни», — зазначає Ольга Гвоздьова.

За її словами, також для Ізраїлю є цікавими мінеральні та газовані води, хлібобулочні й кондитерські вироби, шоколад та інші продукти із вмістом какао.

Серед переваг експорту до Ізраїлю експерт назвала наступні: швидка адаптація до нових технологій, відкритість до нових ідей, Угода про вільну торгівлю між Україною та Ізраїлем, відсутність різниці у часі та регулярні авіарейси до Ізраїлю з України.

«Виробникам також потрібно зважати на тренди на споживацькому ринку Ізраїлю. Цю країну відрізняє від Європи той факт, що там доволі молоде населення: більше 30% — це підлітки до 14 років і 60% — люди до 60 років. І це впливає на споживчі смаки. Також один із важливих факторів — зростання онлайн-продажів, адже Ізраїль належить до найбільш розвинених країн світу за рівнем використання інтернету», — відмічає Ольга Гвоздьова.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua