Експерти прогнозують дефіцит цукру в світі

19 листопада 2018, 12:04 1917

Міжнародна організація по цукру (ISO) різко скоротила прогноз очікуваного глобального профіциту цукру в сезоні 2018-2019 маркетингового року.

Про це йдеться у повідомленні НАЦУ «Укрцукор».

У своєму квартальному звіті міжурядовий орган прогнозує, що в 2018-2019 МР глобальний профіцит становитиме 2,17 млн т цукру, порівняно із серпневим прогнозом надлишку в 6,75 млн т.

ISO також скоротила свою оцінку надлишку цукру в 2017-2018 МР з 8,6 млн т до 7,28 млн т.

«Загальний обсяг дворічного світового профіциту цукру зменшився на 5,892 млн т», — стверджує ISO, зазначаючи, що збільшення світового виробництва цукру більше не очікується.

У 2018-2019 МР глобальне виробництво цукру очікувалося на рівні 180,49 млн т, порівняно з попереднім прогнозом у 185,22 млн т, а тепер цей показник очікується нижче 182,7 млн тонн у попередньому сезоні.

За новим прогнозом ІSО, в Бразилії виробництво цукру зменшиться на 2,2 млн т, в Індії — на 2 млн тонн, в ЄС — на 750 тисяч т.

«Таке велике скорочення не можна буде компенсувати незначним приростом обсягів виробництва цукру в інших країнах», — зазначає ІSО.

ІSО також заявила, що бачить незначний дефіцит у розмірі близько 2 млн т цукру «на горизонті» — в 2019-2020 МР, — «який проголосить кінець фази профіциту на світовому ринку цукру».

«Прогнозований глобальний профіцит цукру (на 2018-2019 МР) не такий вже й великий, а поєднання непередбачуваного та різкого скорочення виробництва ключових гравців цукрового ринку, ймовірно, прискорить настання «фази дефіциту» на світовому ринку цукру», — зробили висновок в ІSО.