ГМ-культури майже повністю захопили ринок сої і кукурудзи в США

02 серпня 2017, 19:00 3850

Економічна дослідницька служба Міністерства сільського господарства США (USDA ERS) свою останню доповідь присвятила аналізу використання генетично модифікованих (ГМ) культур в США.

Доповідь узагальнює інформацію про використання культур, стійких до гербіцидів (HT) і комах-шкідників (IR), повідомляє ERS website.

Як зазначається, рівень поширення ГМ-сої, стійкої до гербіцидів, досяг 94%  від загального обсягу сої в США в 2017 р. Використання ГМ-бавовнику (IR, HT і з комбінованими ознаками) досягло 69%, а всієї ГМ-кукурудзи — 92% від всієї площі в 2017 р.

США стали головним виробником ГМ-культур в світі в 2016 р., засадивши 72,9 млн га або близько 40% світових площ у 185,1 млн. га лише в 2016 р.

Також уточнюється, що незважаючи на досить швидке сприйняття сортів НТ та IR, в останні роки прискорилося сприйняття сортів із комбінованими ознаками.