Про це повідомляє Reuters.
Таїланд є другим за величиною експортером цукру в світі після Бразилії, але його виробництво впало більше ніж на 40% у сезоні 2019/2020 МР (грудень-квітень) в порівнянні з попереднім сезоном. Переробка тростини стала мінімальною за десятиліття, оскільки тривала посуха підірвала урожай в Таїланді.
За словами заступника прес-секретаря уряду Ратчади Танадірек, уряд планує надати фінансову допомогу близько 300 тис. фермерів, які вирощують цукрову тростину.
«Цього року посуха серйозно вплинула на фермерів, які вирощують цукрову тростину, і витрати на виробництво тонни продукції також збільшилися. Уряд співчуває виробникам цукрової тростини», — прокоментувала Ратчада Танадірек після того, як Кабінет міністрів затвердив пакет допомоги.
Очікується, що в наступному сезоні в Таїланді виробництво тростини продовжить знижуватися приблизно на 20%, прогнозує Управління фонду тростини і цукру, оскільки посуха триває, а пандемія коронавірусу вражає світову економіку і знижує попит на цукор.