За словами 74-річного чоловіка, який був власником ресторану в префектурі Аоморі, створенню напою сприяв випадок, що стався 30 років тому. Сімотаі готував шматок м'яса з часником, а потім додав до страви гарячу воду. Спробувавши суміш, він здивувався її смаку, що нагадує гірку кава, повідомляє Lenta.ru.
Вийшовши на пенсію, чоловік продовжував працювати над майбутнім напоєм, намагаючись знайти оптимальний спосіб приготування «часникової» кави. В ході експериментів він прийшов до висновку, що для обсмажування цибулин підходить електрична піч. Згідно з остаточним рецептом, після теплової обробки часник охолоджується і розтирається для отримання соку.
Хоча у напої є відповідний присмак, він, на думку кулінара, не викликає неприємний запах з рота, підходить для вагітних жінок і тих, хто уникає вживання кофеїну.
Продажі «часникової» кави почалися в сусідній префектурі Івате.