Виробництво рожевого вина в світі збільшилося на 31%

02 травня 2021, 12:00 3676

За останні 10 років виробництво рожевого вина в світі збільшилося на 31%. А кожна 10-та спожита пляшка вина — рожева.

Про це розповів професор економіки і маркетингу виноробства ліцею Бордо Стефан Баде під час вебінару «Рожеве вино — технології, маркетинг, тенденції ринку».

«Споживання рожевого вина набирає обертів. Воно асоціюється у людей зі свіжістю, молодістю, трендами, на відміну від червоного, наприклад. Саме це вино підходить як під м'ясо, так і під рибу», — зазначає професор.

За словами Стефана Баде, найбільшими споживачами рожевого вина є Франція, США, Німеччина, Італія та Великобританія.


Іванна Панасюк, AgroPortal.ua