Про це повідомляється на Facebook-сторінці Молочного Союзу Казахстану.
Складна ситуація спонукала японців шукати нові способи вживання молока, в результаті чого в японську кухню повернулася страва тисячолітньої давності під назвою «so» (со).
Єдиним інгредієнтом «со» є молоко, адже це вершкові цукерки з сирним ароматом, одержані шляхом довгого варіння молока до загустіння, тому приготування солодощів вимагає часу і терпіння.
Надати смак десерту можна за допомогою цукру або солі, а сучасні рецепти не виключають додавання до молока порошку какао або кави. З 20 літрів молока виходить близько 2 кг «со». Зі звареної маси формується коржик або ковбаска, яка після застигання нарізається на порційні шматочки. Відзначається, що «со» може зберігатися нескінченно довго.