13 українських сирів отримали нагороду на World Cheese Awards 2022

04 листопада 2022, 10:00 6598

Цього року на міжнародному сирному конкурсі World Cheese Awards вперше взяли участь 39 сирів з України. 13 із них отримали нагороду та відзнаку від міжнародної колегії.

Про це повідомляє пресслужба Ardis Group та спільноти ProCheese. 

Відзначається, що всього в конкурсі взяли участь 4434 сири з 42 країн світу. Їх оцінювали 250 міжнародних суддів.

Слоган, з яким Україна була представлена на WCA, — «Freedom tastes great». Українські сировари стали для світової сирної спільноти уособленням сміливого українського бізнесу — навіть попри труднощі, вони продовжують робити улюблену справу.

«Я неймовірна рада, що нам вдалось зробити те, про що так давно мріяли — нанести Україну на сирну карту світу. Ця історична подія відбулась! Вперше за всю сирну історію нашої країни світ дізнався про українські сири та скуштував їх на смак. Результат — 13 переможців з різних регіонів отримали почесні нагороди. Пишаюсь і радію неймовірно!» — ділиться враженнями сирна експертка ProCheese, суддя від України на World Cheese Awards Оксана Чернова.

Bronze:
  • «Мукко Витриманий», Мукко, Львівська область;
  • «Мукко Козячий», Мукко, Львівська область;
  • «Легенда», Доообра Ферма, Київська область;
  • «Форе Нуар козиний», Лісова Коза, Кіровоградська область;
  • «Чеддер», Старий Порицьк, Волинська область;
  • «Чорний чеддер», O'BEREG, Сумська область;
  • «Ланкашир Аль Пачіно», O'BEREG, Сумська область.
Silver:
  • «Богуславський», RORY, Київська область; 
  • «Шевр Шедевр», Доообра Ферма, Київська область; 
  • «Гауда», Європейська сироварня, Одеська область;
  • «Золоте Руно», Джерсей, Львівська область.
Gold: 
  • «Віхола», Сироман, Київська область.
Super Gold:
  • «Сирна торбинка», Станіславська сироварня, Івано-Франківська область.

«Це була надважка робота нашої команди Ardis та ProCheese. Це вартувало надзусиль та величезних ресурсів. Але я дуже рада, що це все було недарма. Ми 4 роки йшли до цього. І попри всі складнощі ми це зробили. Нам вдалось одночасно привезти сири на конкурс, організувати національний стенд та отримати аж 13 перемог!» — зазначає директорка департаменту ProCheese в Ardis Group Наталія Кагадій.