Астарта приступає до переробки другої партії імпортного цукру-сирцю

13 липня 2021, 11:24 2271

Агропромхолдинг «Астарта» продовжує виробництво цукру з імпортованого тростинного цукру-сирцю.

Друга партія продукції, в рамках законтрактованих раніше 60 тис. тонн, вже надходить на «Яреськівський цукровий завод», йдеться у повідомленні компанії.

На сьогодні підприємство вийшло на продуктивність 820 т/добу, а випущена продукція відповідає високій категорії якості.

»…Компанія почала переробку цукру-сирцю для створення резервного об»єму цукру, забезпечення продовольчої безпеки та стабілізації ціни на продукцію в Україні на фоні їх прогнозованого зростання на світовому ринку у середньостроковій перспективі», — зазначав засновник та генеральний директор агропромхолдингу «Астарта-Київ» Віктор Іванчик.

На думку фахівців загалом наявних в Україні обсягів власного цукру вистачить, щоб повністю задовольнити ним внутрішній ринок і попит споживачів до початку наступного сезону переробки цукрового буряку. Поточні дані щодо врожаю у сезоні 2021 оптимістичні. Для створення резерву продукції, достатньо буде імпортувати і переробити не більше 100-120 тис. тонн цукру-сирцю.


Для довідки: «Астарта» — вертикально інтегрований агропромисловий холдинг, який здійснює діяльність у Полтавській, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській, Житомирській, Чернігівській, Черкаській і Харківській областях. До складу холдингу входять вісім цукрових заводів, агрогосподарства із земельним банком близько 250 тис. га і молочні ферми. У 2014 році холдинг ввів у експлуатацію завод з переробки сої в Полтавській області (ТОВ «Глобинський переробний завод»).