Відповідний сертифікат виданий Центром Дослідження і Сертифікації Халяль «Альраїд» терміном на 1 рік і дає дозвіл мусульманам всього світу вживати в їжу всі асортиментні позиції торгової марки «Славія», повідомили в компанії.
«Баштанському сирзаводу вдалося отримати Сертифікат Халяль завдяки тому, що в їх продукції відсутній сичуг — молокозсідальний фермент тваринного походження. В процесі виготовлення продукції під брендом «Славія» використовується виключно молокозсідальний фермент мікробіального походження», — підкреслила головний технолог «Молочного Альянсу» Ольга Степаненко.
Відзначається, що умови для отримання Сертифікату Халяль досить складні. Компанія-виробник повинна відповідати низці вимог, зокрема, мати відповідні ліцензії Міністерства охорони здоров’я і демонструвати повну прозорість у виробництві харчових продуктів. Окрім цього, Комітет з контролю за дотриманням стандартів Халяль повинен мати можливість без перешкод та у будь-який час відвідати виробничі цехи підприємства для підтвердження відсутності протиріч нормам ісламського права у питанні виробництва продуктів харчування.