Будівництво нового виробництва з ферментації дріжджів, інноваційних продуктів на основі дріжджів, зокрема дріжджових екстрактів компанія Enzym Group розпочала ще 2020 року, наприкінці 2022 року запустили виробництво, а торік почали реалізовувати інноваційні продукти на основі дріжджів на внутрішньому ринку та експортувати.
Про це розповіла керівниця Інноваційного центру хлібопечення «Хлібний дім», Enzym Bakery Solutions Лариса Шишак під час конференції «Хлібна індустрія-2024».
Ці продукти використовуються як підсилювачі смаку, фактично, вони є замінником глутамату натрію, який використовується для підсилення смаку продуктів з м'яса, соусів, спецій, розповіла фахівчиня.
«Вже майже 30 років наші R&D спеціалісти досліджують дріжджові клітини. Пресовані дріжджі для хлібопечення виготовляємо з 1994 року, сухі дріжджі — з 1996 року (до речі, ми єдині в Україні, хто досі їх виготовляє), відтоді і реалізовуємо продукцію на українському ринку, а експортуємо з 2003 року», — зазначила Лариса Шишак.
Вона повідомила, що компанія інвестувала кошти у розширення виробництва і наразі довела виготовлення продукції до 60 тис. т на рік.
«Також ми виготовляємо продукти для відгодівлі тварин (ВРХ, свиней, птиці тощо). Це натуральні продукти, багаті на протеїн, деякі з них можуть замінити антибіотики, які використовуються для відгодівлі тварин, що робить м'ясо більш безпечним для споживача», — пояснила Лариса Шишак.
Вікторія Полевик, AgroPortal.ua