ДПЗКУ впроваджує НАССР

23 жовтня 2018, 11:55 2112

Переробні підприємства «Державної продовольчо-зернової корпорації України» (ДПЗКУ) завершили процес сертифікації на відповідність вимог ISО 22000:2007 «Системи управління безпечністю харчових продуктів».

Про це йдеться у повідомленні компанії.

«Впровадження системи НАССР на переробних філіях ДПЗКУ гарантує забезпечення стабільно-високої якості продукції за рахунок систематичного контролю на всіх стадіях виробництва у відповідності з міжнародними нормами. Також це дозволить підприємствам зміцнити довіру споживачів, замовників і органів нагляду, покращити ділову репутацію та імідж філій, розширити мережу споживачів переробної продукції (борошна, пластівців, комбікормів та висівок) та вийти на міжнародні ринки», — говориться у повідомленні.

Як зазначається, впровадження системи НАССР є доволі тривалим процесом, який стосується всіх секторів підприємства та персоналу.

«Наступним кроком в ДПЗКУ  планують впровадити систему НАССР на елеваторах, що зможе гарантувати безпеку українського зерна при зберіганні та транспортуванні, забезпечивши філіям додаткові конкурентні переваги та інвестиційну привабливість, а також підвищити економічний інтерес до українського збіжжя на міжнародних ринках», — додають в компанії.


Для довідки: Система керування безпекою харчових продуктів НАССР (аналіз ризиків і контролю критичних точок) є одним із найнадійніших засобів захисту споживачів. Вона гарантує безпечність продукції на всьому шляху харчового ланцюжка, дає змогу виявляти усі критичні умови, які можуть вплинути на безпечність кінцевого продукту, усувати їх і контролювати.