Група компаній «Молочний альянс» випустила ще одну новинку безлактозної продукції під ТМ «Яготинське».
Як говориться у повідомленні
компанії, вершкове безлактозне масло одразу у двох видах
жирності — 73% та 82,5% — випускає на ринок ТМ «Яготинське».
«Технологія масла безлактозного загалом не
відрізняється від технології класичного вершкового масла. Безлактозне
виробляється традиційним методом, додається лише один процес у підготовці
вершків. До цієї сировини додається фермент «лактаза», який розщеплює дисахарид
лактози на два моносахариди: глюкозу та галактозу. Даний процес контролюється
відповідними аналізами на залишковий вміст лактози до рівня 0,1%, після чого
вершки направляють на теплову обробку, дозрівання, а потім вже на
маслоутворювач», — розповідає головний технолог ГК «Молочний альянс» Наталя
Васильєва.
Безлактозне вершкове масло не містить жодних
домішок. У складі лише вершки з коров’ячого молока та фермент «лактаза». Безлактозне
масло можуть використовувати у їжу не лише споживачі, що мають лактозну
непереносимість, але й інші люди, яким до вподоби ніжний смак вершкового масла
з легкою солодкістю.
Уточнюється, що відтепер безлактозна лінійка бренду «Яготинське» включає: UHT-молоко, кефір, кисломолочний сир і вершкове масло.