Про це повідомляє видання ZAXID.NET.
За словами директора компанії «Добра корівка» Олега Іваника, будівництво сучасного молокопереробного заводу планується із використанням новітніх технологій та з дотриманням усіх норм відповідно до системи контролю за якістю харчової продукції (HASP), яка діє в Європейському союзі.
«Уже є підписані контракти щодо закупівлі сучасного голландського обладнання, що є важливим для отримання високоякісного продукту. На сьогодні ми залучаємо найкращих технологів та спеціалістів із Нідерландів та Франції у освоєнні майстерності сироваріння. Всі отримані навички практикуємо та реалізуємо на міні-сироварні. Вже маємо перші «смачні» результати», — зазначив він.
Наразі компанія готує повний пакет документів для початку будівництва. Основна ідея бізнесу — «виготовлення якісного, екологічного продукту з власної сировини», відзначив голова Голова фермерського господарства та співзасновник компанії Назар Кміть.
«Плануємо виготовляти широкий спектр продукції, починаючи від молодих сирів таких як: фета, моцарела, адигейський, пармезан, голландський, гауда та інші. Також цікавим є для нас виготовлення йогуртів, морозива з козячого молока, дитячого харчування, і технічні можливості купленого обладнання та проект заводу це передбачають», — розповів він.
Для довідки: ФГ «Фаворит КІМ» та компанія «Добра корівка» — це комплекс фермерських господарств молочного скотарства, який представлене корівником і телятником та трьома козячими фермами. Співзасновниками є Назар Кміть та Юрій Швидченко, а Микола Кміть є головним інвестором.
У грудні 2015 р. компанією було імпортовано стадо племінних кіз альпійської породи із Франції із 365 голів. Нині активно ведеться племінна справа.