Проєкт КВС-УКРАЇНА мотивує на вирощування та переробку жита

15 березня 2021, 13:58 2009

Проєкт «Житня Країна» від «КВС-УКРАЇНА» допомагає українцям отримати новий погляд на українське жито та безліч смачних рецептів від кращого кулінара країни.

Як говориться у повідомленні компанії, відеопроєкт «Житня Країна» спеціально створений для популяризації споживання продуктів із житнього борошна в Україні.

«Кулінарний експерт Євген Клопотенко разом із відомими українськими аграріями, пекарями та хлібними експертами щонеділі перетворює звичайне житнє борошно на яскраві кулінарні шедеври. Страви легко та недорого можна приготувати вдома. Всі кулінарні витвори на проєкті готують виключно з українського жита селекції KWS, яке відзначається максимальною поживною цінністю», — додають у компанії.

Гостями проєкту є такі відомі експерти харчової промисловості та аграрного бізнесу:

- бренд-шеф та співзасновник пекарні Chef Bakery, голова Гільдії пекарів України Денис Суховій;

- голова фермерського господарства сімейного типу ПП «Дніпро», засновник компанії «Студія аграрних систем», автор та ведучий каналу «Агросфера» Дмитро Грушецький;

- керівниця ФГ «Скорук А.В.» Тамара Скорук;

- комерційна ексдиректорка компанії з виробництва натурального хліба та снеків «Riga Хліб» Світлана Москаленко;

- президент Всеукраїнської асоціації пекарів, заступник гендиректора ТОВ «Хлібні інвестиції» Олександр Тараненко;

- керівниця Асамблеї Аграрних Палат України Ольга Трофімцева;

- співзасновник дистриб'юторської компанії «Агросем», власник фермерського господарства Олег Звягінцев;

- співвласниця ремісничої пекарні та фірмових кафе «Мамин хліб» Олена Білявець;

- генеральний директор, голова ради Об'єднання підприємств хлібопекарної промисловості «Укрхлібпром», заслужений працівник хлібопекарської промисловості Олександр Васильченко;

- директор департаменту зернових культур ТОВ «КВС-УКРАЇНА» Євген Станько.

Тамара Скорук зізналася, що саме проєкт став для неї мотиватором для активного вирощування та переробки жита.

«Раніше ми жито не вирощували, а надавали перевагу іншим зерновим культурам. Після проєкту моя думка радикально змінилася», — зазначила вона.

Дмитро Грушецький впевнений, що жито — це основа дієтології. Окрім користі, житні страви мають нижчу калорійність, що в свою чергу сприяє схудненню.

«Жито є дієтичним та поживним. Саме тому ми теж вирішили вирощувати житні культури. Крім того, під час вирощування ми приділяємо особливу увагу інноваціям, які постійно впроваджуємо у виробництві», — розповів він.

Більше про проєкт можна побачити тут, почитати тут.