Cygnet скоротила виробництво цукру на 10%

27 січня 2020, 09:56 1866

Цукровий завод Cygnet за результатами виробничого сезону 2019/2020 переробив 165,9 тис.т цукрового буряку і виготовив 25,7 тис. т цукру, що на 10% менше показника минулого року.

Про це повідомила компанія у своєму корпоративному журналі.

Також зазначається, що вихід цукру становив 15,5%.

«Хоча цей сезон був рекордно коротким, ми встигли побачити результати раніше проведеної модернізації обладнання: витрати газу скоротились на 0,5 м3 на 1 т буряка. Понад 80% виробленого цукру — продукція першої категорії. Тобто в цілому ми дотримуємось перспективних планів на підвищення ефективності виробництва та зростання якості готової продукції», — підсумовує технічний директор Анатолій Манойленко. 

За його словами, задача на наступний сезон — закріпити досягнуті позиції. Можливо, дещо покращити частину виробничих показників.

Сівозміна Cygnet у 2019 р. була незмінною, порівняно з попередніми роками. 14% посівних площ були відведені під цукровий буряк. Середня врожайність склала 41,2 т/га.

«У цілому строки збирання в нас цього року трохи зсунулись. Погода внесла свої корективи. Транспорту було достатньо для перевезення, а елеватор приймав урожай без перебоїв», — розповідає головний агроном Житомирського відділення «Сігнет-Центр» Олександр Гапонюк.

Крім того, компанія підвела підсумки по урожайності: кукурудза — 9,2 т/га, соя — 2,6 т/га, пшениця — 6,7 т/га.


Для довідки: завод Cygnet у 2018/19 МГ переробив 206 тис.т. цукрових буряків, виробив 28,7 тис. т цукру. Вихід цукру склав 13,9%.

Група компаній Cygnet обробляє понад 24,2 тис. га в центральній частині України — Житомирській і Вінницькій областях.