Про це повідомив головний агроном підприємства Віктор Десятник.
«Як і минулого року, пивоварний ячмінь займає у структурі посівних площ близько 1 тис. га. Цього достатньо аби повністю забезпечити потреби пивоварні. Усе необхідне — посівний матеріал, засоби захисту рослин та мінеральні добрива маємо в повному обсязі, — підкреслив він. — Посівний матеріал — це імпортні сорти пивоварного ячменю, які ідеально підходять для власного виробництва солоду».
За словами фахівця попри дефіцит продуктивної вологи у орному шарі ґрунту ситуація для ячменю некритична в даний період.
«На початок квітня запаси вологи на полях підприємства становлять 50-60 см. Для посіву ячменю цього достатньо. Як буде далі — побачимо. Прогнозувати важко, адже останні роки вже відчутні кліматичні зміни і ми розуміємо, що наш лісостеп все більше починає тяжіти до степу», — зазначив він.
Проте, за словами Віктора Десятника, примхи погоди не завадять отримати прогнозовані результати.
«Формула «хорошого врожаю» залежить не лише від погоди, а й від роботи команди. А наші фахівці не раз доводили, що при правильному професійному підході гарний результат гарантовано завжди. Тому орієнтуємося, що й цього року урожай буде на належному рівні», — підкреслив він.
Карантин не вплине на строки та своєчасність проведення весняно-польових робіт.
«Ми завжди завчасно готуємось, тому усе необхідне давно маємо в наявності. До того ж наші партнери дуже швидко переорієнтувалися на онлайн-продажі», — додав агроном.
Для довідки: Пивоварня «Уманьпиво» — український локальний виробник пива, сидру та безалкогольних напоїв. На сьогодні — одна з найстаріших пивоварень України, заснована у 1878 році. Підприємство випускає чисте натуральне пиво згідно Баварського закону про чистоту: тільки вода, солод і хміль та не використовує у виробництві замінники солоду.