Експерт: Цукрові заводи активно модернізуються

19 червня 2017, 15:30 1798

Бурякоцукрова галузь України останнім часом здійснила неймовірний прорив в підвищенні якості продукції, зокрема заводи активно модернізують виробництво і для виготовлення однієї тонни цукру потрібно все менше сировини.

Про це розповіла керівник аналітичного відділу «Укрцукор» Руслана Бутило, інформує прес-служба асоціації.

«Окрім того, збільшується середня потужність цукрових заводів — за 5 років на 740 т цукрових буряків на добу, а за 25 років — на 1,2 тис. т цукрових буряків на добу», — прокоментувала експерт.

Що стосується експортного потенціалу галузі, вітчизняні виробники за останній рік зуміли повністю змінити географію поставок та наростити виробництво цукру І-ої категорії, який користується попитом на міжнародній арені.

«За 2016/17 МР реалізували на зовнішні ринки 732 тис. т цукру і лідером з імпортерів є Шрі-Ланка. Проте, ринок ЄС є пріоритетом номер один для виробників, тому ми неодноразово наголошували на необхідності збільшити квоти на поставки цукру в ЄС в 15 раз до 200 тис. т.», — пояснює Руслана Бутило.