Господарство з вирощування фундука на Одещині розпочало переробку.
Про це повідомив директор господарства Максим Шейко «Суспільному».
Як зазначається, підприємство придбало спеціальне обладнання, що дозволить продавати горіхи в очищеному вигляді.
«Прибуток збільшиться удвічі», — підрахував підприємець.
Горіхи, що привозять з поля, під час переробки миють та сушать, після чого завантажують у бункер, розповів Максим Шейко.
Зазначається, що загальна площа плантацій становить близько 800 га. З них 25 га — молоді саджанці, під які вдалося отримати грант у 2,5 млн грн.
Для того, аби відшкодувати частину витрачених коштів і на садівництво, і на переробку, Максим Шейко скористався чинними програмами для аграріїв «Новий рівень» та «Свій Сад».