Китайські науковці вивели свиней без сала

05 листопада 2017, 12:00 7365

Китайські вчені успішно вивели породу «знежирених» свиней за допомогою редагування генів.

Вчені з Китайської академії наук у Пекіні використали технологію CRISPR-Cas9 для заміни у свиней білку, який робить їх чутливими до холоду, що призводить до виробництва в організмі більше жиру, повідомляє PNAS

Вчені використали аналогічний білок, який походить від миші, як заміну свинячого білка, що призводить до поліпшення здатності підтримувати температуру тіла, зниження жиру в організмі (на 24 % менше, ніж звичайно) та збільшення відсотка м’язів.

Вчені розробили «знежирених» свиней, щоб допомогти фермерам розводити тварин, які будуть не такими дорогими у вирощуванні і будуть менше страждати в холодну погоду.