Показники продажів рослинних замінників тваринних білків постійно зростають, пише Meat-Info.
Зараз вегетаріанські та веганські продукти найбільш популярні в країнах Європи та в США, утім, частка такої їжі на ринку Азії та в Тихоокеанському регіоні стабільно збільшується.
Аналітики Allied Market Research прогнозують, що до 2025 року попит на штучне м'ясо в цій частині світу зростатиме на 9,4% щороку.
На ринок Азії вже вийшли такі відомі американські виробники як Beyond Meat та Impossible Foods. У Гонконзі з'явився також місцевий виробник штучного м'яса — компанія Green Monday. Фірма випустила Omnipork — власний рослинний замінник найпопулярнішого виду м'яса в Азії, свинини.
За виглядом та смаковими якостями продукт нагадує свинячий фарш, однак для його виготовлення використовуються гриби, а також гороховий, соєвий і рисовий білки. Omnipork вже продають в Гонконзі, Макао і Сінгапурі. Виробники також анонсували появу альтернативи м'ясу на Тайвані та в Китаї.