Агропідприємства Львівщини збільшили виробництво на 10%

27 січня 2022, 13:31 330

Сільськогосподарське виробництво Львівської області за 2021 рік збільшилось на 5,6%. Основне зростання на рівні 10,1% зафіксовано у комерційному сегменті, у господарствах населення обсяг виробленої продукції збільшився лише на 1,2%.

Про це повідомляє Департамент агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації. 

«Збільшення виробництва в комерційному сегменті є однією з основних ознак розвитку аграрного сектору регіону. Існуюючі підприємства нарощують виробничі потужності, крім того, відбувається розвиток особистих селянських господарств та їх трансформація у сімейні ферми. Все це дозволяє Львівщині мінімізувати ризики дефіциту основних продуктів харчування та зберігати продовольчу безпеку», — говорить директорка департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації Тетяна Гетьман.

У 2021 році в порівнянні з попереднім роком виробництво продукції рослинництва збільшилось на 6%, продукції тваринництва — на 4,6%. У сегменті тваринництва збільшення обсягів виробництва відбулось внаслідок зростання виробництва м’яса, в живій масі сільськогосподарських тварин, реалізованих на забій, цей показник збільшився на 10,4%. Також на 3,3% збільшилось виробництво яєць, одержаних від птиці свійської. Натомість на 8,3% скоротився валовий надій молока.

 У господарствах усіх категорій у порівнянні з попереднім роком збільшилась кількість свиней на 18,6%, птиці свійської — на 10,9%, але зменшилась кількість великої рогатої худоби на 12,3%. Кількість великої рогатої худоби на 1 січня 2022 року становила 126,6 тис. голів (у тому числі корів — 76 тис. голів), свиней — 430 тис. голів, птиці свійської — 11,4 млн голів.