На Закарпатті представили новий козиний сир

09 серпня 2022, 16:15 3504

Сироварня «Розенталь» із села Кваси, що на Рахівщині, презентувала новинку — напівтвердий гуцульський сир «Капріно».

Про це повідомляє сироварня на своїй сторінці у Facebook

«Це витриманий напівтвердий сир із молока кіз зааненської породи, що випасаються на гірських полонинах Закарпаття. Для «Капріно», звареного на нашій сироварні, притаманний пікантний вершковий присмак з нотами трав, що є результатом збалансованого харчування та вільного випасу поголів’я», — зазначають у сироварні.

Цього року село Кваси посіло друге місце у Всеукраїнському конкурсі «Неймовірні села України 2022» та отримало 50 тис. грн від Посольства Королівства Нідерландів в Україні на співфінансування проєкту зі створення мобільного пункту прийому та охолодження молока. 

«Ми хочемо розвивати в Ясінянській ТГ малі сімейні фермерські господарства, оскільки більшість наших жителів утримують малу та велику рогату худобу. Однією з проблем на даний час є транспортування молока до найближчої сироварні, адже без спеціальної охолоджувальної цистерни молоко швидко псується та знижується в якості», — каже проєкт-менеджер ГО «Кваси Наповнюйся» Мирослава Тулайдан.


Іванна Панасюк, AgroPortal.ua