Споживач готовий платити більшу ціну за високоолеїнову олію

19 квітня 2025, 15:25 228

Кінцевий споживач готовий платити за ВО олію, але не більше за 50-60% від ціни звичайної.

Про це розповів директор компанії Friana Foods Сергій Баюка, яка є найбільшим імпортером картоплі фрі в Україні та займає 25% цього ринку.

За його словами, останніми роками набирає обертів напрям фаст-фуду, а це їжа, яка смажиться на олії, і цей ринок зараз найбільше зростає. У цьому сегменті олія є основним складником між картоплею фрі та кінцевим смаком. 

«В Україні є кілька виробників, які популяризують високоолеїнову олію, адже вона вищої якості, ніж звичайна, та значно скорочує час смаження. Тож продукт перспективний», — розповідає Сергій Баюка. 


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua