Війна змінила картопляні смаки українців

22 квітня 2022, 11:29 1892

В довоєнний час при виборі сорту виробники картоплі зважали на три критерії: засухостійкість, врожайність та смакові якості. Зараз підходи змінилися: всі шукають високоврожайний та засухостікий сорт, і мало хто думає про смак.

Про це розповів директор ТОВ «Агріко Україна» Микола Гордійчук під час онлайн-мітапу «Картопля: як перетворити народну гру-забаву на бізнес?».

«Є клієнти, які замовили посадковий матеріал ще до початку війни, і ми виконуємо зобов’язання та відвантажуємо картоплю. Сьогодні всі шукають стійкі до температур та посухи сорти. Також зважають на врожайність. 50% продажів у нас займає сорт Арізона, який в Черкаській області на поливі дає 90 т/га», — розповідає Микола Гордійчук.

За його словами, до війни основними каналами збуту були магазини, супермаркети, які вимагали смакових якостей, оскільки цього хотів споживач. Хоча й за нинішньої ситуації є фермери, які запитують сорти картоплі для мийки та пакування.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua