Збільшення пропозиції сиру відбувається через бажання вітчизняних виробників направляти більше сировини на випуск хоча б незбиткових товарів, відмовляючись від сушіння молока.
Більш активними також стали імпортери сиру, які захоплюють все більшу частку ринку, повідомляє «Інфагро».
«Конкуренція на ринку сиру суттєво зростає, доводиться все частіше стимулювати продажі різними акціями. Провідні експортери сиру також готові давати суттєві цінові знижки в обмін на обсяги», — пояснюють аналітики.
Незважаючи на згоду продавців знижувати ціни, обсяги експорту сиру, і особливо сирного продукту, стрімко скорочуються. Минулого місяця експорт напівтвердого сиру скоротився на 38%. У квітні вдвічі скоротився і експорт плавлених сирних продуктів, уточнюють спеціалісти.
«Імпорт сиру очікувано, хоч і з запізненням відносно прогнозів, зростає. Частка імпортних напівтвердих сирів знову сягає чверті всіх продажів. А закордонні «білі» сири займають більше половини ринку. Імпорт буде і далі збільшуватись. Це серйозна загроза для українських сироварів», — прогнозують експерти.