На Житомирщині худобу вирощують за французькою технологією

16 липня 2018, 16:31 4754

ТОВ «Івниця» на Житомирщині використовує технологію вирощування худоби в пересувних секціях, яку запозичили у французів і підлаштували до своїх потреб.

Такі мобільні секції на фермі називають верандами. В них утримують телят віком 2−6 місяців, одна веранда розрахована на 18−20 голів, повідомляє MilkUa.info.

Особливість таких веранд у тому, що вони зручні в обслуговуванні.

«Це простий бокс, обладнаний годівницями та поїлкою, спереду колеса, ззаду — фаркоп. Їх дуже легко прибирати: піднімається задня частина веранди і навантажувачем двічі на тиждень вичищається», — розповідає заступник директора з тваринництва ТОВ «Івниця» Андрій Рибаченко. 

Завдяки такій технології один телятник обслуговує 600 голів молодняка. В його обов’язки входить роздача корму і прибирання.

Утримання телят у такий спосіб — це лише одне із нововведень в «Івниці», яке дало змогу збільшити вихід телят за менш, ніж два роки.


Для довідки: дійне стадо в ТОВ «Івниця» налічує 350 корів. У 2017 році середній річний надій становив 7 тис. кг. Середній добовий надій — 23 кг на дійну корову. Вміст жиру — 3,7−3,9%, білка — 3,1−3,2%. Всього за добу виробляють 8 500 кг молока екстраґатунку.