В Україні відновлюється виробництво ковбас

02 серпня 2018, 10:53 3090

Українські м'ясопереробні підприємства за перше півріччя випустили майже 118 тис. т ковбасних виробів. Це на 5% більше ніж за перші півроку 2017-го.

Про це повідомляє аналітичний відділ Асоціації свинарів України, з посиланням на дані Держстату.

Як зауважують аналітики, найвідчутніше збільшилося виробництво вареної групи продуктів, на які приходиться понад дві третини усього виробництва ковбас. За січень-червень 2018-го випуск цієї продукції майже сягнув 81 тис. т, що на 3,9% більше ніж за аналогічний період минулого року.

Другі за обсягами випуску в загальній структурі напівкопчені ковбаси «додали» 3,5%, а треті — варено-копчені, сиров'ялені та сирокопчені ковбаси — 3,2%. Випуск копчено-запечених зріс на 8,3% проте питома вага цієї групи ковбас незначна (1,2%) тож не мала дуже відчутного впливу на загальний доробок.

Уточнюється, що частка виробництва ковбас у загальній структурі випуску м'яса та м'ясопродуктів промисловими підприємствами складає 11,5%, а виробництва безпосередньо м«яса всемеро більше.