Як харчові відходи годують найбільшу міську ферму Гонконгу

03 січня 2022, 07:42 1155

Сталий розвиток стає пріоритетом для бізнесу в усьому світі. Саме тому сінгапурська фінансова установа DBS Bank поставила собі завдання — досягнути нульового вуглецевого сліду.

Заручившись підтримкою бізнес-центру Taikoo Place, компанії Rooftop Republic та фундаціїDBS Foundation, банк розпочав нову ініціативу. Це створення міської ферми на даху хмарочосу One Island East, де в якості компосту для рослин використовуються харчові відходи.

Від ідеї до втілення

Дах хмарочосу One Island East зі складу був адаптований під ферму. Сьогодні тут працює 50 осіб, які вирощують понад 30 видів органічних сезонних культур, таких як листя батату, базилік, кукурудза, бамія та суміші трав. Під час першого збору врожаю у вересні було отримано 24 кг зелені.

Перетворення харчових відходів на компост для вирощування свіжих продуктів на міській фермі допомагає закрити питання непотрібного сміття.


Така ініціатива допоможе DBS Bank досягти чистих нульових операційних викидів вуглецю до 2022 року.

«Ми хочемо бути найкращим банком для світу, керуючись нашими трьома китами стійкості — відповідальним банківським обслуговуванням, відповідальними методами ведення бізнесу та створенням соціального впливу», — зазначає виконавчий директор і керівник відділу стратегічного маркетингу та комунікацій DBS Bank Емі Ву.

Окрім управління вуглецевим слідом, ініціатива стала цінним інструментом у формуванні команди працівників банку. Беручи участь у проєкті, співробітники DBS змогли більше часу присвятити відновленню зв’язку з природою, дізнатися про екологію та вплив продуктів харчування.

На шляху до нуля харчових відходів

Харчові відходи є одним із найбільших факторів зміни клімату. В усьому світі вони становлять 8% усіх викидів парникових газів, а в Гонконзі щодня на сміттєзвалище потрапляє близько 3,3 тис. т харчових відходів.

У зв’язку з безпрецедентним впливом пандемії, яка змінила майже всі аспекти повсякденного життя, включаючи ланцюг постачання харчових продуктів, зростає занепокоєння, що буде втрачено більше їжі, ніж будь-коли раніше.

Крім догляду за фермою на даху, DBS Bank також фінансує фургон-рефрижератор, яким управляє благодійна організація Foodlink Foundation. Фургон їздить містом та збирає надлишки їжі від підприємств сфери харчування. Їжу віддають жителям Гонконгу, які її потребують.


В результаті ці ініціативи дозволяють усім зацікавленим сторонам, включаючи співробітників і клієнтів, рухатися у напрямку сталого майбутнього.


AgroPortal.ua за матеріалами Green Queen