У господарстві зазначають, що під час виробництва чипсів використовується унікальна технологія сушіння, завдяки якій зберігаються всі корисні властивості та вітаміни, продукт залишається таким же хрустким, як і оригінальний прототип усіма улюблених картопляних чипсів.
Нові сади, які активно висаджує ФГ «Агроекотехнології», планується сертифікувати під стандарти Органік.
«Під час висаджування саду надаємо перевагу сортам, які найбільш придатні для виготовлення чипсів. Зупинили свій вибір на сортах програми «Натуральне яблуко» плодорозсадника ДП «Голланд Плант Україна», придатних для органічного вирощування. До програми входять популярні, стійкі до хвороб столові сорти яблук Луна®, Оріон®, Сіріус®, Розела®, Ред Топаз®. Відмінними рисами цих сортів є стійкість до хвороб, відмінний смак, хороша лежкість. Резистентність сортів до такого захворювання як парша дає можливість значно скоротити обсяги внесення засобів захисту рослин.
Саджанці імунних сортів надають можливість суттєво підвищити рентабельність саду господарства. Витрати на засоби захисту рослин можна зменшити на 30-50%, що значно знижує собівартість продукції. Імунні сорти є основою органічного садівництва, частка якого в Європі вже досягає 10-15% і постійно зростає. Таким чином, садівник отримує можливість задовольнити попит споживачів на здоровий продукт із меншою кількістю залишкових хімічних речовин, водночас істотно підвищивши рентабельність свого виробництва. Цього року завдяки державній грантовій програмі «Власний сад» ми заклали 5,5 га нових садів. Також для виготовлення чипсів підходить груша сорту Конференція, що має високу врожайність та низький вміст твердих частинок, що є важливим фактором для виробництва корисного снеку», — зазначає менеджер з продажів.