Аграрний лайфхак // Як правильно вибрати йогурт, щоб не натрапити на хімічний коктейль

17 травня 2018, 07:25 2255

Не всі йогурти, представлені на полицях наших магазинів, корисні. На що звернути увагу при виборі йогуртів, щоб отримати від них максимум користі? Відповідь проста!

1. Йогурти повинні знаходитися в холодильних камерах і вітринах.

2. Термін придатності корисного йогурту не перевищує 3-х тижнів.

3. На упаковці має бути вказано, що до складу йогурту входять живі бактерії або йогуртові культури.

4. У складі хорошого йогурту не повинно бути ніяких хімічних добавок — барвників, стабілізаторів і підсилювачів смаку. Натуральний йогурт без добавок буде коштувати дорожче.

5. Калорійність йогурту становить 100-250 ккал на 100 грамів, а за межами цих одиниць, скоріше за все, ненатуральний продукт.

6. Віддавайте перевагу йогуртам з низьким вмістом цукру або натуральними підсолоджувачами — мюслі, кленовий сироп, фруктоза.

 7. Зім'ята або надірвана упаковка говорить про порушення транспортування і зберігання. Таким йогуртом можна легко отруїтися.

 8. Краще не купувати йогурти та іншу кисломолочну продукцію по акціях — скоріше за все, від товару хочуть позбутися за будь-яку ціну або ось-ось закінчиться термін зберігання. Корисного в такому продукті вже мало.


AgroPortal.ua за матеріалами Foodandmood.com.ua