Бессарабська паприка: створення спецій із червоного перцю

23 серпня 2024, 07:20 1964

Парасковія Трандафілова з села Криничне на Бессарабії після виходу на пенсію вирішила зайнятися виробництвом червоного сушеного перцю.

Для цього вона вирощує сорт «Козій ріг». «Після дозрівання я збираю плоди, очищую та нарізаю на смужки. Потім залишаю сушитися на сонці кілька днів. Наприкінці досушуємо в печі та перетираємо ступою. Обов'язково додаю соняшникову олію. Потім пересипаю у великий посуд і зберігаю протягом року», — розповідає Парасковія.

Готову спецію можна використовувати майже для будь-якої страви. Вона підходить як для м’яса, так і для супів, додаючи їм неповторний смак і аромат.


Джерело: Махала