Село з перчинкою, або Як на Закарпатті готують паприку

10 вересня 2019, 06:00 3083

У селі Велика Добронь, що на Закарпатті, розпочався сезон виготовлення паприки.

Раніше в'язанки червоного перцю можна було побачити майже на кожному подвір'ї. Зараз все менше людей займаються виготовленням прянощів.

Окрім важкої праці в полі, перець після збору врожаю потрібно зв'язати і ретельно висушити. На цьому етапі багато тонкощів: це і стала температура, і добре провітрювання. 

Спочатку перець сушиться на свіжому повітрі, згодом переноситься в спеціальну кімнату з температурою 25-28°С (тут він витримується щонайменше 10 днів).

Далі руками вже висушений перець ламається на дрібні шматки і відправляється до спеціального млина. Так народжується паприка.


Джерело фото: Uzhgorod.net.ua