Як приготувати їжу при -70°C

11 лютого 2019, 06:32 1709

Кіпріен Версо працює на найбільш віддаленій науковій базі світу: антарктичній станції Конкордія.

Там він ділиться своїм досвідом життя в екстремальних умовах, адже науковець разом із командою — дванадцятьма вченими, техніками, кухарем та лікарем — живуть на базі, де настільки холодно, що навіть бактерії не можуть вижити.

9 місяців на рік, коли триває у цьому місці зима, до вчених неможливо дістатися, як і їм покинути станцію. Просто заради веселощів Кіпріен вирішив вийти на вулицю і спробував покуховарити, фіксуючи це на фото: «У нас закінчилася свіжа їжа на початку зими тут (оскільки у нас немає поповнення від початку лютого до початку листопада), тому їмо в основному заморожені продукти. З огляду на те, що температура ніколи не є плюсовою, ми просто зберігаємо їжу в контейнерах назовні».


Джерело фото: boredpanda