Яблучний бізнес: вирощування, переробка та експорт

17 квітня 2019, 06:57 4374

В одному з сіл Чернівецької області, незважаючи на те, що майже в кожному дворі вирощують яблука на продаж, немає конкуренції. Дрібні та великі виробники об'єднали зусилля, щоб вигідніше продати свій товар.

У цьому сезоні ринок обвалив ціни на яблуко, але садівники з села Недобоївці не впадають у відчай. На території села ФГ «Тодісійщук» ще в 2015 році було побудовано і почало працювати фруктосховище, яке складається з більше 30 камер з контрольованим газовим середовищем ємністю 150 тонн кожна. Це дозволяє зберегти без втрати смакових якостей і товарного вигляду майже 5 тис. тонн яблук.

«N. B.!» Індекс агроефективності областей України

Кожен бажаючий фермер може орендувати камеру і з листопада по червень брати участь у формуванні партій товару як для українських торгових мереж, так і експорту.

На території фруктосховища розташована фасувальна лінія, яка колібрує яблука за розміром і навіть за кольором. А ще тут же роблять картонну упаковку, в якій відправляють українське яблуко до країн ЄС.

Михайло Телешецький має 11 га саду на околиці Недобоївців. У яблучному бізнесі він вже давно і зазначає, що якість починається з правильного вирощування і збереження яблук. Щоб бути конкурентними на зовнішніх ринках, місцеві фермери намагаються використовувати сучасні технології захисту і добрива і звертають особливу увагу, починаючи з обрізки садів і до відвантаження продукції. Тільки з таким підходом українське яблуко може конкурувати на іноземних ринках.


Джерело фото: AgroPortal.ua