На Миколаївщині вирощують баклажани без гірчинки

03 серпня 2024, 11:45 911

Джерело фото: ПАЕК

У ТОВ «СП «ПАЕК» цього сезону під баклажани відвели трохи більше 9 га. В компанії зазначають, що вирощують гібриди, які не мають гіркоти, — наприклад, Анатолія.

Про це AgroPortal.ua розповів керівник ТОВ «Агровиробництво», яке входить до групи компаній ТОВ «СП «ПАЕК», Руслан Михайлов. 

propData.content.image
Руслан Михайлов, керівник ТОВ «Агровиробництво», яке входить до групи компаній ТОВ «СП «ПАЕК»

Якщо говорити про гіркоту, то найбільша концентрація гірких сполук міститься в насінні та шкірці. Саме тому господині перед приготуванням їжі зазвичай замочують баклажани у воді з сіллю або додають у воду лимонну кислоту.

У ПАЕК зазначають, що збільшення площ у майбутньому під баклажанами залежатиме від багатьох чинників: ціна, попит і наявність кадрів. Адже під час вирощування та реалізації баклажанів необхідно багато людей і ресурсів. 

«Баклажан — тепло- і вологолюбна рослина, досить вимоглива до тепла і світла. Ідеальні температурні показники для цього овочу коливаються в діапазоні +20-27°С. Якщо ж температура опускається нижче +15°С, то можуть розпочатися хвороби, а цвіт — обсипатися. Спека теж несприятлива для баклажанів — вище +28°С уже є надмірною температурою. А у такі спекотні дні, як, наприклад у нас влітку, коли термометр показує більше 40°С, а температура ґрунту — більше 50°С, то баклажани можуть просто попектися на сонці», — зазначає Михайлов.


Іванна Панасюк, AgroPortal.ua