На ринок вийшов новий виробник зеленого соку вітграс

25 лютого 2024, 11:15 1899

Сіті-ферма «Micro Green Прикарпаття», що в Івано-Франківську, розпочала переробляти мікрогрін на зелений сік — вітграс.

Про це під час прямого ефіру в Instagram розповів власник «Micro Green Прикарпаття» Володимир Мироненко.


Підприємець зазначає, що запустив переробку для того, щоб збільшити терміни придатності продукції.

propData.content.image
Володимир Мироненко, власник «Micro Green Прикарпаття»

Якщо беремо базову мікрозелень, то її термін придатності 7-14 днів, потім вона переростає або пересихає. Вітграс є чудовою альтернативою. Ми зелень переробили, а сік у морозилку помістили, і коли потрібно продати — він завжди в наявності. 

Максимально сіті-фема може може видавати 35-38 тис. порцій вітграсу на місяць, з такою нормою виробництва — це 1100 клієнтів щомісяця. 

propData.content.image
Володимир Мироненко, власник «Micro Green Прикарпаття»

У нас йде концентрат самого соку, в якому містяться усі корисні вітаміни — 30 мл вітграсу замінює 1,5 кг овочів та фруктів на день. Цей сік можна додавати в інші соки. Його ціна близько 30-40 грн. Місячний курс вітграсу коштує 900 грн.

Підприємець зазначає, що зараз цей напрям знаходиться в тіньовому ринку — всі працюють через соцмережі, а в ритейлі місце для вітграсу вільне.


Іванна Панасюк, AgroPortal.ua